• Solutions is onderdeel van Co & Co
co en co
co en co

Co & Co ontwikkelt software op maat. Dat doen we bewust om kwaliteit te garanderen. Standaardpakketten lijken aantrekkelijk, maar ook deze moeten vaak aangepast worden voordat ze naadloos aansluiten op uw bedrijfssituatie. U zoekt naar een manier om te besparen op administratieve processen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij digitaliseren processen en zorgen voor intuïtieve interfaces.

Desktop

De desktop is het klassieke platform voor het ontwikkelen van (maatwerk)software. Hoewel de webapplicatie in populariteit toeneemt zijn er nog steeds voldoende argumenten om voor een 'degelijke' Windows applicatie te kiezen. Vooral bij complexe functionaliteit, bijzondere eisen aan de user-interface of het koppelen op fysieke randapparatuur is de desktopapplicatie wat ons betreft onverslaanbaar!

 

Technieken: oa Delphi, SQL Server, Crystal Reports, Fastreports

Webapplicaties

De webapplicatie is niet meer weg te denken. Waar websites vroeger vooral werden gebruikt als digitale folder is de webbrowser een volwaardig ontwikkelplatform geworden.Op basis van robuuste backend-technieken kunnen we in principe alle gewenste functionaliteit in een browser beschikbaar maken. Vooral erg handig als je een brede gebruikersgroep hebt of een gevarieerd netwerk met verschillende platformen.

 

Technieken: oa .NET, C#, SQL Server, HTML/CSS/Javascript, SOAP, Telerik

Mobiele apps

Voor smartphones maken wij apps die uw bedrijfsprocessen ondersteunen. Zowel voor Android, iOS en Windows Phone. De mogelijkheden zijn divers. Zo maakten wij bijvoorbeeld een app voor de IPKD (Interdepartementale Post- en Koeriersdienst). Via onze software bespaart de Rijksdienst flink op hun hardware, omdat het afleverproces voortaan met behulp van een smartphone afgehandeld wordt.

 

Techniek: oa .NET, Java, HTML5/Javascript, JSON, Phonegap

Co & Co bouwt en ontwerpt websites. Denk bijvoorbeeld aan een corporate website. Wij verzorgen techniek en design. Vanzelfsprekend facilitairen wij daarnaast eventuele koppelingen met databases. Extra functionaliteiten nodig? Geen probleem. Onze ontwikkelaars gaan graag voor u aan slag.

Concept

Een goede website begint met een goed idee! De klant heeft in de regel al een duidelijke visie over wat hij/zij met de website wil bereiken. Wij kunnen dit idee vervolgens op basis van onze ervaring en expertise concreet handen en voeten geven. We denken mee, adviseren en werken een en ander uit in een wireframe, de blauwdruk voor uw nieuwe website!

 

Techniek: oa Axure, Visio, CreativiteitBekijk Online!

Design en implementatie

We weten wat de site moet doen, maar hij mag ook goed smoelen! Al dan niet gebaseerd op uw huisstijl maken we een vertaling naar een fris en zakelijk ontwerp voor uw website. Rekening houdend met moderne normen, inzichten, mode en ontwikkelingen. Uw site ziet er up-to-date uit en is gebruiksvriendelijk.

 

Techniek: oa Photoshop, HTML/CSS

SEO

Staat uw functionele en visueel aantrekkelijke site eenmaal live, dan wilt u ook gevonden worden! Om goed gevonden te worden moet een site zowel technisch als inhoudelijk aan een waslijst aan vereisten voldoen. Het aanpassen en finetunen van een website om beter gevonden te kunnen worden noemt men Search Engine Optimalisation (SEO). Co & Co kan u helpen met het optimaliseren van de techniek en uw content om de vindbaarheid in Google (en andere zoekmachines) te verbeteren.

Wij zijn thuis in alle aspecten van hosting en beschikken zelf over een professionele infrastructuur. U kunt dus uw systeem bij ons laten draaien. Voordeel van het laatste is, dat onze eigen beheerafdeling letterlijk dicht op de hardware zit en snel schakelt als de situatie daarom vraagt. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Infrastructuur

Wij nemen onze rackspace en connectivity af bij SmartDC, een modern en mileuvriendelijk datacentre in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam-West. We draaien het gros van onze servers op een High Available VMware cluster. Samen met de 100% redundant uitgevoerde routers en switches beschikken we over een robuuste omgeving die zeer geschikt is voor de hosting van bedrijfskritische applicaties. Primair hebben we deze infra ingericht voor het hosten van onze eigen projecten, maar we stellen onze infra uiteraard ook graag ter beschikking aan derden.

 

Techniek: oa VMware HA, HP hardware en Juniper firewalls en switchesBekijk Hosting

Maatwerk

Ook hosting benaderen we vanuit onze maatwerk visie. Alleen op basis van enorme volumes kun je tegenwoordig nog je brood verdienen met hostingdiensten. Wij benaderen dit product daarom zoals we dat ook met onze andere diensten doen: een betere oplossing door service, persoonlijke aandacht en flexibiliteit, uiteraard onderbouwd met oerdegelijke techniek.

Shared hosting

Voor eenvoudige websites, waar geen enorm kritische (klant)gegevens worden verwerkt, is shared hosting de oplossing met de beste prijs/kwaliteit verhouding. Onze shared webservers worden voornamelijk bewoond door onze eigen klanten, maar omdat ze toch vrolijk staan te draaien en goed worden onderhouden is dit platform  zeer geschikt voor het hosten van websites. Ook websites die niet door ons zijn gebouwd! We kunnen hosting aanbieden op basis van Windows (Windows Server, SQL Server) en UNIX (PHP/MySQL) techniek.

co en co
Onze belangrijkste kernwaarden zijn: open, fair, fun, professioneel en no-nonsense. Zo geven wij bijvoorbeeld klanten de broncode van onze software. Wij factureren transparant en doen niet geheimzinnig als er iets mis gaat. Wij denken met u mee vanuit ‘yes, we can’. Bent u beter af met een andere oplossing? Dan verwijzen wij u door.

WAT ONS ENERGIE GEEFT

Wij werken vanuit onze passie voor een kwalitatief hoogstaand product en helpen u graag om een proces te optimaliseren. Dat zit in ons DNA en geeft ons energie. Werk mag leuk zijn, sterker nog: het is een voorwaarde om te presteren.

JUISTE RANDVOORWAARDEN

Dat vertaalt zich dus ook in een prettig werkklimaat. Wij zorgen bijvoorbeeld voor ruime werkplekken, goede koffie, opleidingen en houden via een halfjaarlijks functioneringsgesprek een vinger aan de pols en vragen wat medewerkers nodig hebben.

RELATIES


IT is mensenwerk, dus het bouwen en onderhouden van solide relaties met opdrachtgevers en medewerkers is een prioriteit. We zijn een dienstverlener die werkt op basis van vertrouwen, niet met dikke contracten. Wij varen wel en voelen ons goed bij langdurig partnerschap.
co en co
Co & Co is full-service IT-dienstverlener. Wij zijn gespecialiseerd in het leveren van maatwerk IT oplossingen.

We ontwikkelen en implementeren softwareoplossingen als ordersystemen, contentmanagementsystemen, corporate websites of apps. Ook koppelen wij bestaande bedrijfsprocessen en -systemen aan internettoepassingen.
 

GESCHIEDENIS

Joost van Rijswijk startte Co & Co in 1998 met een studievriend vanuit een gezamenlijke passie voor IT en ondernemerschap. Joost: “We hebben van onze hobby ons werk gemaakt.” Al snel sloot Vincent de Jong zich aan. Ze pakten alles aan: bekabeling, software en zelfs neurale netwerken. Vincent: “De startfase typeer ik als onze wild west-tijd. We leerden al doende wat ondernemen is en welke kant we op wilden.”

DOORSTART

Na 5 jaar pionieren gingen Joost en Vincent samen verder en was het tijd voor een doorstart en meer focus. Het duo investeerde in een volwassen pand met ruime werkplekken, een verbeterde technische infrastructuur en last but not least: lekkere koffie.

GOEDE BASIS

Dat was een spannende stap, maar geboren vanuit het idee ‘we doen het goed of we doen het niet’. Dus: de basis op orde en van daaruit verder bouwen. Het personeelsbeleid kreeg in die tijd meer vorm, net als de gerichte keuze voor maatwerksoftware.

TOEKOMST

Maar Co & Co staat niet stil. Sinds dit jaar kunnen organisaties ook aankloppen voor het ontwerp van websites en apps voor mobiele platforms.

co en co

Vanaf de start van Co & Co werken wij met name voor het MKB. Vanuit eigen ervaring begrijpen wij als geen ander de valkuilen en uitdagingen die daar spelen.

Daarnaast rol je door mond-tot-mond reclame vanzelf in bepaalde branches omdat je daar in de praktijk vanzelf de benodigde vakkennis opdoet die weer waardevol is voor andere opdrachtgevers.

Zo hebben hebben we intussen ruime ervaring in de volgende branches opgedaan :

Affiniteit Co & Co
co en co
Synthra

MEDIQ

Voor apotheek- en zorgketen Mediq (voormalig OPG) werken we dagelijks aan diverse online producten als digitale voorschrijversmodules, b2c websites en webwinkels en zijn we nauw betrokken bij de (constante) doorontwikkeling en optimalisatie van het b2b-klantenportaal van de groothandel.

Werken voor Mediq is leuk en interessant omdat het apotheekbedrijf momenteel stevig onder druk staat door veranderende regelgeving en strakke afspraken met de zorgverzekeraars. Deze opdrachtgever is dan ook constant bezig met het verbeteren van haar efficiëntie en ziet ICT en online uitingen als een van de instrumenten om dit te bereiken.

Werken voor Mediq geeft ons de mogelijkheid onze vakkennis te scherpen, ervaring op te doen met koppelingen op diverse (ERP) informatiesystemen en leert ons om onder tijdsdruk de kwaliteit te leveren die vereist is bij het werken met vertrouwelijke en privacygevoelige materie.

Voor een grote onderneming als Mediq lijkt Co & Co qua omvang misschien niet direct een voor de hand liggende keuze. Op basis van onze pragmatische aanpak, gunstige prijs-kwaliteit verhouding en bewezen track-record hebben we echter ons vaste plekje veroverd binnen het brede palet aan externe leveranciers binnen Mediq. En hier zijn we trots op!

Synthra

SOVEREIGN SPEED GmbH

Sovereign is een pan-Europese logistieke dienstverlener die uitsluitend werkt voor opdrachtgevers uit de wereld van transport en logistiek.

Vanaf het moment dat wij, een jaar of tien geleden, voor Sovereign zijn gaan werken heeft het bedrijf een stormachtige groei doorgemaakt. Dit was oa mogelijk door een gezonde mix van ambitie, een vernieuwende visie op sales en een rotvast geloof in de voordelen van maatwerk. Met name de focus van het management op statistiek en analyse (duur woord alert: Business Intelligence) heeft Sovereign’s voorsprong in haar markt mogelijk gemaakt.

Co & Co ontwikkelt en onderhoudt als preferred partner vrijwel alle maatwerksoftware en verzorgd daarbij de hosting van de bedrijfskritische database waar vanuit heel Europa op gewerkt wordt.

We zijn er trots op dat wij vanaf zo’n vroeg moment hebben kunnen bijdragen aan het succes van dit Duitse bedrijf en trots op het vertrouwen dat we altijd hebben gekregen, ook als de samenwerking een keer wat minder soepel verliep.

Medewerkers van Sovereign voelen, ondanks de fysieke afstand tussen Rotterdam en Hamburg, meer als collega dan als klant.

Synthra

ARCUS

Waar veel MKB bedrijven prima geholpen zijn met een relatief eenvoudige Windows Small Business Server-implementatie gaan de eisen bij Arcus een stuk verder.

De Windows Server backoffice draait op een cluster van gevirtualiseerde servers en de werkplekken zijn grotendeels voorzien van thin-clients die in verbinding staan met de Citrix omgeving. Diverse vestigingen zijn verbonden via glasvezel en VPN. Er worden door Arcus hoge eisen gesteld aan werksnelheid en beschikbaarheid.

Co & Co is, in nauwe samenwerking met de klant, verantwoordelijk voor de architectuur, implementatie en het dagelijks onderhoud van de totale infrastructuur. Dit betreft dus het hele pallet van de complexe netwerkarchitectuur tot het door de helpdesk beantwoorden van eenvoudige gebruikersvragen.

Omdat we daarnaast ook de maatwerksoftware leveren die verschillende systemen aan elkaar knoopt is Arcus typisch zo’n klant waar we volledig ons ei kwijt kunnen en waar ons brede productpallet een duidelijke toegevoegde waarde heeft voor de opdrachtgever.

Arcus’ ondernemerschap, focus en visie is een belangrijke inspiratiebron voor de directie van Co & Co.

co en co

Doet uw .NET het net niet?